Kép
Tökmagos méz
Body

Társaságunk egyik vezérterméke speciálisan pörkölt, héjnélküli tökmag és akácméz felhasználásával készül. Magas táplálkozási értéke közismert, a népi gyógyászatban potencianövelőként használják. 

Oklevél

A termékben található hatóanyag tartalom

kapcsolódó tartalom

Tökmagos méz

Body

A tökmagos méz pörkölt héj nélküli tökmagot tartalmaz akácmézben, mely komponensek jótékony hatásai:

Akácméz: a magyar akácméz igazi hungarikumnak tekinthető, fruktóz (gyümölcscukor) tartalma sokkal magasabb, mint a glükóz (szőlőcukor) tartalma, ennek köszönhetően sokáig folyékony állapotú marad, nehezen kristályosodik. Az akácméz ismert fertőtlenítő, csonterősítő, immunerősítő hatású, de kiválóan alkalmazható gyomorsav túltengés, emésztési zavarok és felsőlégúti megbetegedések esetén is. Ismert még jótékonyhatása köhögéscsillapítóként, májregenerálóként, valamint enyhíti a torokfájást. Alacsony pollen koncentrációja miatt az allergiások is fogyaszthatják.

Tökmag: természetes gyógyító hatása többféle betegség megelőzésére is elismert, a vérszegénységtől vese-, szív és májbántalmakig szinte mindenre pozitív hatással van. A tökmag kiváló energiaforrás, afrodiziákumként („magyar viagra”) nyugtatóként, hashajtóként és vérszegénység orvoslóként is hatásos. A tökmag hatóanyagai hatékonyan kezelik a prosztata problémát és segítenek megelőzni a csontritkulást, illetve prosztatarákot. Magas cink tartalma miatt segíti a látás épségét, magnézium forrásként a szív normális működését

Hungarian