Kép
Akácméz és vegyes virágméz szilkében
Body

Természetes csomagolóanyagba (mázas szilkébe) csomagolt, a bihari térségben előállított méz. A csomagolás valamennyi látható eleme kézimunkával készült. Elsődlegesen ajándékozásra javasoljuk. 

Oklevél

A termékben található hatóanyag tartalom

kapcsolódó tartalom

Akácméz, vegyesméz szilkében

Body

A szilkékbe kitűnő minőségű, magyar termelőktől vásárolt akác és vegyes mézet töltünk.

Akácméz jótékony hatásai:

A magyar akácméz igazi hungarikumnak tekinthető, fruktóz (gyümölcscukor) tartalma sokkal magasabb, mint a glükóz (szőlőcukor) tartalma, ennek köszönhetően sokáig folyékony állapotú marad, nehezen kristályosodik. Az akácméz ismert fertőtlenítő, csonterősítő, immunerősítő hatású, de kiválóan alkalmazható gyomorsav túltengés, emésztési zavarok és felsőlégúti megbetegedések esetén is. Ismert még jótékonyhatása köhögéscsillapítóként, májregenerálóként, valamint enyhíti a torokfájást. Alacsony pollen koncentrációja miatt az allergiások is fogyaszthatják.

Vegyesvirág méz jótékony hatásai:

A legtöbb vitamint és ásványi anyagot tartalmazó mézfajta, mivel a legváltozatosabb gyógynövények és vitaminok nektárja kerül a termékbe. Színe, íze a méhlegelőtől függően széles határok között változik, de jellemzően illata intenzív, íze zamatos. A pollenérzékenyek óvatosan fogyasszák.

Hungarian